
Po świętach Wielkanocy warto podjąć refleksję nad znaczeniem jedzenia, a nawet obżarstwa i przeciwnie - poszczenia w kulturze. Tym razem w ramach Czwartku Literackiego pracownicy IFK opowiedzą o kulturowym wymiarze jedzenia w okresie od starożytności do baroku. Wystąpią Prof. M. Stuligrosz, Prof. R. Piętka i dr D. Barbarzak, a spotkanie poprowadzi Prof. P. Bering. Tym razem zapraszamy do gościnnej Biblioteki Kórnickiej do Pałacu Działyńskich, przy Starym Rynku 78/79, w czwartek 20 IV. Spotkanie zaczyna się o godz. 18.00. Wstęp wolny.
Informację wprowadził/a: Piotr Bering
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, ul. Wieniawskiego 1, 61-712 Poznań | tel. centrala +48 (61) 829 40 00, NIP: 777-00-06-350, REGON: 000001293
Ten serwis używa plików "cookie" zgodnie z Polityką Cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza jej akceptację.